torstai 22. lokakuuta 2015

Linssi-kookoskeitto (kanalla tai ilman)


Vaikka säätieteilijät väittävät nyt olevan vuodenaikaan nähden lämmintä, on mun keho ja mieli täysin toista mieltä. Jo edellisessä postauksessani liputin voimaruokien puolesta ja edelleen jatketaan tuhdilla lämpimällä safkalla. Tää linssi-kookoskeitto on ihanan paksua, mutta samaan aikaan kepeän makuista, ja siitä voi tehdä iisisti niin vege- (mun suosikki) kuin lihaversionkin (poikasten suosikki).

LINSSI-KOOKOSKEITTO

1 iso sipuli
2 
valkosipulinkynttä


500 g 
porkkanaa


2 rkl 
öljyä


1 tl 
currya


1/2 tl jeeraa eli 
juustokuminaa    
1/2 tl 
kardemummaa  
2 tl 
raastettua inkivääriä    
8-10 dl 
vettä


2 kpl 
kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl 
punaisia linssejä
4-5 dl 
kookosmaitoa


suolaa


mustapippuria


tuoretta korianteria
(300g kanaa)

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota mausteita hetki öljyssä kattilassa, lisää sipulit ja porkkanat, kuullota niitä hetki sekoitellen. Jos käytät kanaa, niin lisää se tässä vaiheessa kattilaan pieniksi paloiksi paloiteltuna ja anna paistua hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Huuhtele linssit siivilässä runsaalla vedellä ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito, suola ja mustapippuri, anna porista hetki. Mausta silputulla korianterilla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...