keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kana-fenkolipata


Lämpimät keitot ja pataruuat on nyt hip ja pop, kiitos kylmän sään, kaamoksen ja viikkoja jatkuneen flunssan. Viritin tämän kana-fenkolipadan tuttuun mitäkaapistalöytyy -tyyliin, heitin ainekset pataan ja villasukat jalassa pötköttelin viltin alla odottaen valmistumista; just sopivaa ruuanlaittoa tähän hetkeen.

KANA-FENKOLIPATA

n. 15 pientä perunaa
1/2 kg kanaa
1 iso fenkoli
1 iso punasipuli
sokeriherneitä
öljyä
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
rosmariinia

Pese perunat ja pilko ne puoliksi. Paloittele kana reiluiksi paloiksi (voit käyttää myös esim. koipia tms). Kuori sipuli, lohko reiluiksi siivuiksi, pilko samaan tapaan myös fenkoli. Laita kaikki ainekset laakeaan uunivuokaan, sekoita joukkoon sokeriherneet. Lorauta reilusti öljyä, rouhi mustapippuria ja suolaa sekä tilkka sitruunamehua. Sekoittele ainekset ja paista 200 asteisessa uunissa 1- 1 1/2 tuntia. Sekoittele muutaman kerran paiston aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...