perjantai 24. heinäkuuta 2015

Itämainen naudanpaisti


Huh. Kesä tuntuu hujahtavan hirvittävässä kiiressä, mikä näkyy blogin puolella totaalihiljaisuutena. Toimistokiireen ja perusarkisirkuksen lisäksi tätä kesää ovat värittäneet juhlajärjestelyt, sillä esikoiseni pääsee tänä sunnuntaina ripille. Mä rakastan juhlien järjestämistä ja sitä kaikkea puuhaa siinä ympärillä, siksi onkin ollut ihanaa suunnitella menuja, miettiä koristeita, valita astioita (löysin huippuhyvän astiavuokraamon, josta tulee niin tarjoilu- kuin ruokailuastiatkin) ja suunnitella ohjelmaa. Itse juhlakalu toivoi menun olevan freesiä, mutta klassista, joten tarjolle tulee perinteisiä salaatteja, lihoja, kaloja ja kakkuja vähän uudelleen muokattuna. Tällä viikolla kokeilin tarjolle tulevaa paahtopaistia, joka sai makua Aasian auringon alta. Resepti syntyi tyypilliseen ei tullut takkia, tulikin liivi -stailiin, kokeilun ja erehdyksen kautta :) Liha valmistui nopeasti ja se sopi hyvin niin salaatin kylkeen (esim. tämän ihanan nuudelisalaatin kanssa) kuin sellaisenaankin. Testasin vielä makua seuraavana päivänäkin ja yön jääkaapissa vietettyään se oli edelleen loistohyvää. Lisää juhlaherkkuja on luvassa ensi viikolla, nyt pitää keskittyä viime hetken järjestelyihin :)

ITÄMAINEN NAUDANPAISTI

600g naudanpaistia (itselläni oli paahtopaistia)
3 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä
3 rkl soijaa
1 rkl seesamöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 limen mehu
korianteria
kevätsipulia

Leikkaa paisti pihveiksi ja paista pannulla. Sekoita kalakastikkeesta, murskatuista valkosipulinkynsistä, soijasta, seesamöljystä, sokerista, hunajasta ja limemehusta marinadi. Leikkaa paistetut lihat paksuiksi suikaleiksi, laita marinadiin. Paloittele joukkoon kevätsipulinvarsia. Anna maustua muutama tunti. Nosta lihat marinadista, silppua päälle paljon korianteria, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...