tiistai 5. marraskuuta 2013

Sämpylät


Viimeisin blogipostaus näyttää olevan syyskuun lopulta. Sen jälkeen onkin tapahtunut muualla kuin keittiössä. Löysin ihanan asunnon mulle ja poikasille ja muutamassa viikossa myin oman asuntoni ja ostin uuden. Sitten alkoi kuukauden remonttiruljanssi (arvio oli 6-10vkoa, tein kaiken pitkälti itse ja reilussa kolmessa viikossa *ei mitään järkeä*) ja siihen kruunuksi muutto. Huoh. En muista koskaan elämässäni olleeni näin p-o-i-k-k-i. Mutta se ei haittaa, sillä nyt mulla on ihana koti. Siis ihan superihana. Ihanaihana. (kuten huomaatte, oon väsymyksen lisäksi myös todella onnellinen)

Ihanammaksi mun uuden keittiön teki viime perjantaina Ruotsista kotiutunut uuni. Mulla on keittiössä vanha puuhella ja halusin sen pariksi vanhannäköisen nykyuunin. Viikkojen odotus palkittiin ja tänään päästiin testaamaan uuni tositoimissa, kun poikasten kanssa pyöräytettiin sadepäivän kunniaksi kolme peltiä sämpylöitä. Oi onni.


SÄMPYLÄT

1/2 l maitoa
1 ps kuivahiivaa
n. 11 dl sämpyläjauhoja
2 rkl siirappia (tai juoksevaa hunajaa)
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa (taikina saa olla pehmeää). Kohota liinan alla 20-30 minuuttia.

Leivo taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin ja uudella uunille, Lars! Ja kovalle remonttimimmille respektiä.

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos Nanna! Urakka oli ihan sekopäinen, mutta lopputulos onneksi palkitsee :)

    VastaaPoista
  3. Onnea uuteen kotiin! Puuhella on niin parasta!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...