maanantai 11. helmikuuta 2013

Shepherd's pie / Paimenen piiras


Shepherd's pie eli kotoisammin paimenen piiras on lohturuokien ykkönen, eikä syyttä. Täydellinen perunamuusi yhdistettynä lämmittävään tomaatti-jauhelihakastikkeeseen on taivaallinen combo, joka tekee mieli lusikoida suuhun suoraan kulhosta ja mielellään sohvalla vilttiin kääriytyneenä :)

SHEPHERD'S PIE / PAIMENEN PIIRAS

1 kg puikula perunoita
maitoa
suolaa
voita

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
500g lampaan jauhelihaa
1-2 porkkanaa
400g hyvää tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
yrttejä

Kuori ja lohko perunat, keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, muussaa perunat, sekoita hieman joukkoon maitoa ja voita.

Kuullota sipulit ja valkosipuli, lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää karkeaksi raastettu porkkana, paista hetki, lisää tomaattimurska ja anna porista liedellä hetki. Mausta.

Levitä jauhelihakastike kulhoon, nostele päälle reilusti perunamuussia. Paista reilu 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Nauti. Rakkaudella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...