perjantai 8. helmikuuta 2013

Hernesosekeitto

Mulla on pitkään tehnyt mieli hernesosekeittoa ja nyt laskiaisen lähestyessä aika oli siihen otollinen. Löysin helpon ja herkullisen reseptin mainiosta Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogista ja koemaistoimme sen ystäväni Marfan kanssa tällä viikolla. Keitto valmistui puolessa tunnissa ja oli ihan mielettömän hyvää, kannattaa kokeilla!

HERNESOSEKEITTO

800 g pakasteherneitä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 pientä peruna
oliiviöljyä
n. 8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
n. 200 g ruohosipulinmakuista tuorejuustoa
tuoretta basilikaa
valkopippuria
suolaa
limen mehua

maitoa
tuorejuustoa

Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kattilassa hetki. Lisää jäiset herneet, perunakuutiot, vesi ja liemikuutio. Keitä reilu vartti. Nosta kattila liedeltä, laita sekaan tuorejuusto sekä reilusti basilikan lehtiä, soseuta sauvasekoittimella. Nosta kattila hellalle jälkilämmölle ja lisää mausteita maun mukaan. Tee tuorejuustosta ja lirauksesta maitoa tahna keiton päälle. Nauti!




1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...