maanantai 8. lokakuuta 2012

Itsetehty mysli

Viimeinkin muistin ottaa kuvan tästä uudesta suosikkiherkustamme, yleensä mysli on ehtinyt kadota parempiin suihin ennen kuin olen muistanut kuvata. Herkkuosastosta kertoo jotain se, että yleensä teen mysliä pari peltiä kerrallaan (siis ison lasikipon täyteen) ja silti hetken päästä purkin pohja jo vilkkuu. Herkkumyslin ohjeen nappasin Liemessä-blogin Jenniltä, joka oli tehnyt reseptin Valiolle. Tyypilliseen tapaani sävelsin reseptiä hieman ja parasta tässä onkin, ettei ohjeen täsmällinen noudattaminen ole lainkaan välttämätöntä.

ITSETEHTY MYSLI

5 dl isoja kaurahiutaleita (itse käytin isäni myllystä tuomia luomuhiutaleita)
5 dl neljänviljanhiutaleita
4 dl riisimuroja
1 tl kanelia
1tl suolaa
1½dl omenahilloa
1dl juoksevaa hunajaa
1½dl tummaa sokeria
2 rkl rypsiöljyä
2tl vaniljasokeria
2½dl manteleita
2dl siemensekoitusta (käytin sellaista salaattisiemensekoitusta)
2dl kuivattuja karpaloita
2dl kuivattuja mustikoita
2dl rusinoita

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, neljänviljanhiutaleet ja riisimurot. Tee kanelista, suolasta, omenahillosta, hunajasta, sokerista, vaniljasokerista ja öljystä seos, jonka sekoitat hyvin hiutale-muroseokseen. Levita seos kahdelle uunipellille tasaisesti ja paista niitä 150 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja siemenet, sekoita hyvin (käsillä voi murustella mysliä paloiksi) ja jatka paistamista 20-30 minuuttia. Murustele valmis mysli, lisää rusinat, karpalot ja mustikat. Säilytä lasipurkissa. Nauti turkkilaisen jugurtin tai maidon kera.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin odottaa läjä pähkinöitä seuraavan satsin paahtamista. Itse tehty mysli koukuttaa pahasti. Ihana resepti tämäkin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...