torstai 9. elokuuta 2012

Jauhelihatäytteiset letut

Virossa mun suosikkiruokaa on ihanat letut, joita saa sekä suolaisella että makealla täytteellä. Tallinnassa lettuja syödään aina Kompressorissa ja nyt onneksi Helsinkiin on tullut mahtava Blini, jossa voi helpottaa lettuikävää. Mutta jos ei ehdi lahden toiselle puolen, eikä edes Alppilaan, niin lettuset onnistuu kotiolosuhteissakin todella iisisti.

JAUHELIHATÄYTTEISET LETUT

lettutaikina
3 munaa
6dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
sokeria
suolaa

täyte:
jauhelihaa
sipulia
maustekurkkupaloja
juustoraastetta
ranskankermaa
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Kuullota sipuli pannulla ja paista jauheliha kypsäksi (heitä tässä vaiheessa pannuun myös kurkut, jos haluat niitä mukaan). Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Sekoita joukkoon 1-2 ruokalusikallista ranskankermaa, anna muhia pienellä lämmöllä. Paista letut ja täytä ne jauhelihamössöllä ja juustoraastella. Kippaa letun päälle reilusti ranskankermaa ja nauti!

1 kommentti:

  1. Letut on ihania :) viikonloppuna tehtiin makeita ja suolaisia, niitä voisi syödä liikaa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...