sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Fish and chips


 
Rakastan maita, maanosia, kulttuureja, matkustamista. Fiilistelen paljon eri paikkoja, joihin haluaisin mennä ja huomaan, että ajoittain joku aihe jää pyörimään päähän. Talven surffasin mielessäni ympäri Aasiaan, kevään haaveilin Istabulista ja Marokosta, nyt huomaan palaavani uudestaan ja uudestaan brittiteeman ympärille.  Se on hassua, sillä koskaan aiemmin en ole tuntenut mitään ihmeellistä vetoa saarivaltioon, mutta nyt katselen tiiviisti Lontoon lentoja (ei kovin järkevää näin olympia-aikaan), kuuntelen tv-sarjoissa puhuvien aksentteja ihastuksella ja tietysti huudatan poppia (tätä tehdessä taustalla soi Pulp, joka olisi Ruisrockissakin kuultavissa). Jopa tv:n sisustusohjelmien brittikodit vaikuttavat kiinnostavilta, aika pelottavaa ;) Mutta fiilistely on hauskaa, sellaista mielenmatkailua, tekee hyvää, varsinkin kun aina ei ole aikaa tai rahaa matkustaa.

Kalatiskillä oli houkuttelevia kuhafileitä ja perinteisten kalaherkkujen sijaan ajattelin tämän hetkiseen teemaan sopivasti kokeilla fish&chipsejä. Selasin hieman erilaisia ohjeita ja vinkkejä ja niistä yhdistelemällä tein oman viritykseni. Uppopaistaminen ilman mittaria ja isoa kattilaa oli aika haastavaa, mutta vaivan arvoista, niin kalasta kuin perunoistakin tuli taivaallisia. Ja kylkeen sopi loistavasti suosikkimajoyhdistelmäni. Ihan parhautta.

FISH AND CHIPS

400g kuhafileitä
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl olutta
suolaa
mustapippuria
valkopippuri

6-8 rosamunda-perunaa
1,5 l rypsiöljyä

majoneesia
sinappikurkkusalaattia

Kuori perunat ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen. Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Aloita kuorrutetaikinan valmistelu erottelemalla munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset olueen vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta taikina suolalla ja pippureilla ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Lämmitä öljy (mulla ei ollut mittaria, joten vedin ihan fiilispohjalta, mutta noin 170 astetta olisi hyvä lämpö). Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunoita pienissä erissä kahteen otteeseen; ensimmäisellä kerralla noin 4-5 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta liikä öljy pois ja mausta suolalla. 

Sekoita majoneesia ja sinappikurkkusalaattia keskenään (suhde puolet-puolet). Dippaa kalanpalat kuorrutetaikinassa ja uppopaista öljyssä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Nauti perunoiden ja majon kera.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Kuulostaa juuri sellaiselta ruoalta, mitä minun tekee nyt mieleni. Ehkä huomenna, kuhatarjous osui myös minun silmiini.

    VastaaPoista
  2. Jep, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mulla tuli tuosta kuorrutetaikinasta ehkä hieman löysää, se meinasi irrota kalojen päältä, eli kannattaa tehdä siitä oikeasti aika paksua. Kerro sitten miten onnistui ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...