sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Uunibataatit, lohi & limevoi


Head munapuhad! Eli hyvää pääsiäistä vaan. Mä olen tänä vuonna ihastunut pääsiäiseen, lomaa ilman normaaleja juhlapyhävelvotteita, just hyvä. Aiemmasta poiketen emme lähteneet lasten kanssa isäni lammasta ja äitini pashaa nauttimaan, vaan keikuimme kotikulmilla, siksi juhlapöytään olikin keksittävä uusia herkkuja. Mulla on pitkään kummitellut mielessä tää joskus Iltsusta bongattu ohje ja nyt oli pääsiäisen kunniaksi aika kokeilla sitä. Lohen paistoin perinteisesti pannulla, sen seuraksi laitoin uunissa bataatteja ja tein ihanaakin ihanampaa limevoita. Bataatit ja limevoi toimisi ihan keskenäänkin, eli käy myös kasvisruokapöytään. Oi, mitä herkkua!

UUNIBATAATIT


bataatteja
öljyä
merisuolaa
pippurisekoitusta

Pese bataatit ja lohko kuorineen. Laita lohkot vuokaan, kaada päälle öljy-mausteseos ja paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

LIMEVOI

huoneenlämpöistä voita
2rkl limemehua
2 rkl limenkuoriraastetta
2rkl persiljaa
2 shalottisipulia
1/2 tl suolaa

Raasta limenkuori, hienonna persija ja sipulit. Sekoita kaikki ainekset hyvin, tee tanko ja kääri muovi kelmuun. Anna olla pakastimessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...