tiistai 2. marraskuuta 2010

Lohikeitto

Ups. Tällä kertaa oli niin nälkä, että kuvan ottaminen unohtui. Mutta eipä lohikeitto nyt mitään visuaalista iloittelua tarjoakaan, enemmänkin kulinaristista. Tämä nopea ja helppo ohje löytyi Prinsessakeittiön Veeran ohjeista Makuja-sivuilta, jouduin vaan lähialepan tarjonnan vuoksi vaihtamaan tuoreen kalan pakastekuutioihin ja valkopippurit maustesellaisiin. Mutta ei haitannut, hyvää tuli, just parasta pimeään ja kylmään syysiltaan.

LOHIKEITTO

300g pakastelohikuutioita (tai siis tottakai mielummin tuoretta lohta)
4-6 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 kalaliemikuutiota
1l vettä
2,5 dl paksua ja kevyttä kermaa
6 maustepippuria
tilliä
voita

Pilko perunat, sipulit ja porkkanat paloiksi, kuullota niitä voissa kattilan pohjalla hetki. Lisää sekaan kalaliemi ja keitä perunat liki kypsiksi. Lisää jäiset lohikuutiot, kerma ja mausteet, anna porista hiljalleen jokunen tovi. Nauti rapeaksi paahdettujen ruisleipien ja hyvän seuran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...