maanantai 1. marraskuuta 2010

Fetalihapullat

Oivoi. Bloggaaminen on nyt ihan jäänyt, ja niin on miltei ruuanlaittokin, sen verran hoppua elämä on nykyisin. Ja silloin kun ehtii ruokaa laittaa, se unohtuu kuvata tai sitten kuvat jää kellumaan puhelimeen (jep, en omista vieläkään kameraa..) ja bloggaus unohtuu. Nyt reipastuin sen verran, että sain kirjattua tämän pari viikkoa sitten säveltämäni lihapullareseptin ylös. Tää on vähän versiointi vuohenjuustotäytteisistä lihapullista ja ihanasta lihapullaspaghetista. Tosin tällä kertaa täytteenä oli fetaa ja tekniikkana osittain pannulla, lopuksi uunissa kypsennys. Mutta hyvää tuli, oikein hyvää, kannattaa kokeilla.

FETALIHAPULLAT

400g jauhelihaa
1 pss sipulikeitto
2 kananmuna
paprikajauhe
mustapippuri
oregano, basilika (reilusti)
feta
300g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
vettä

Tee lihapullataikina jauhelihasta, sipulikeitosta, kananmunista ja mausteista, anna makustua hetki. Pyörittele pullia, joiden sisään tulee pieni köntti fetaa. Kuumenna kasarissa tomaattimurska, lihaliemikuutio ja pari lasia vettä, laita varovasti pullat sekaan ja kypsennä hetki. Tässä vaiheessa voit kaataa koko komeuden uunivuokaan ja antaa muhia 1-2 h miedolla lämmöllä. Jos taas on kiirus, niin sitten kypsyttele pari kymmentä minuuttia kasarissa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Sulla tuntuu olevan noita ihan kuuloisia lihapullaohjeita enemmänkin :) Lihapullat on kyllä niin hyviä kun ne on hyvin tehty... Nam.

    VastaaPoista
  2. Joo, itse huomasin saman, on lihapullakeittoja ja spaghetteja ja vaikka mitä..mutta lihapullat on niiin hyviä ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...