torstai 10. kesäkuuta 2010

Täytetyt kesäkurpitsat

Kamala kesäflunssa pukkasi, on ihan veto pois, kroppa huutaa voimaruokaa. Energiat on kuitenkin sen verran vähissä, että ihmeitä ei pysty taikomaan, mutta jääkaapista löytämäni kaksi kesäkurpitsaa innoittivat tähän viritykseen. Täytetyissä kesäkurpitsoissa ja paprikoissa on ihanaa, kun täytteeksi käy liki mikä vaan, tällä kertaa upotin jauhelihan kupeeseen fetaa, yrttejä, paprikaa ja tomaattia. Kuva ei todellakaan anna herkulle oikeutta (mies kuvaa parhaillaan kamerallamme KISSiä, joten nyt on tyydyttävä kökköön puhelinkuvaan, joka tosin ei eroa niin suuresti aiemmista suhruistani ;) ), mutta hyvää oli, suhrukuvasta huolimatta.

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

2 kesäkurpitsaa
250-300g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia
pieni pala paprikaa
tomaatti
2 dl kevyttä ruokakermaa
fetaa
juustoraastetta
oreganoa ja muita yrttejä
mustapippuria
suolaa

Pese kesäkurpitsa, halkaise ne ja koverra niistä sisusta pois (tässä puuhassa on loisto esim. pieni jäätelökauha tai melonipallokauha). Laita "kesäkurpitsaveneet" uunivuokaan. Paista pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla, lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää vielä pieniksi paloitellut tomaatti, paprika ja osa kesäkurpitsojen sisuksesta. Paista hetki, mausta ja lisää kerma. Anna porista minuutti kaksi, lisää paloiteltu feta. Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa pari kymmentä minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...