sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Vietnamilainen lihapullakeitto


Kävin juuri matkamessuilla taltuttamassa kaukokaipuuta. Matkakuume alkaa olla jo kova ja niinpä varsinaista matkaa odotellessa on hyvä tehdä makumatkoja. Bella Vanillan ihanan ohjeen mukaan tehty keitto vie ajatukset jo Vietnamin vilinään. Enää reilut kolme viikkoa ja sitten olen siellä itsekin...



VIETNAMILAINEN LIHAPULLAKEITTO BO VIEN (tällä kertaa maltillinen ohjekoko, noin neljälle)

Lihapullat

400g naudan jauhelihaa (possu, sikanauta tai kana käy myös hyvin)
2rkl kalakastiketta
2rkl soijakastiketta
1tl seesamiöljyä
1tl maizenaa
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Liemi

1l kanalientä tai vettä (toimii myös muilla liemillä)
1rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
1tl seesamiöljyä
1/4tl mustapippuria
2rkl kevätsipulia tai purjoa
2rkl tuoretta korianteria

Laita kaikki lihapulla-ainekset kulhoon, vaivaa taikinaksi ja pyörittele pulliksi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi wokissa, laita lihapullat keittymään liemeen n. 5 minuutiksi. Lisää loput liemimausteet wokkiin ja kuumenna hetki. Koristele annos korianterilla ja kevätsipulilla tai purjolla. Tarjoillaan nuudelien kanssa (keitin kolme levyä, oli ok määrä). Keittoa voi vielä maustaa oman maun mukaan tulisella chilikastikkeella, itse käytin Chili Explosion -mausteseosta.

Keitto valmistuu noin puolessa tunnissa, joten on loistavaa pikaruokaa kiireiseen arkeen. Ja meillä tästä tykkäsi koko perhe, lapset treenaavat innolla puikoillasyöntiä ja siksi meillä syödään nuudeleja harvinaisen paljon. Ensi kerralla aion vähän soveltaa ohjetta, lisään sipulin ja korianterin lisäksi myös esim. paprikaa.Ja lihapulliakin voisi vähän maustaa enemmän, esim. juuri tuolla chili explotionilla. Mutta herkullinen makumatka kaiken kaikkiaan!

2 kommenttia:

  1. Ihana resepti, lapset tykkää ja on myös kevyttä. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hyvä että maistuu ;) Meilläkin lapset tykkää tästä, samoin thaimaalaisesta kanapullakeitosta http://laurantahti.blogspot.com/2009/09/thaimaalainen-kanalihapullakeitto.html. Ja hyvä kun muistutit, mulla on jo pitkään tehnyt tätä phota mieli, pitääkin viikonloppuna tehdä (hassua miten nää omat reseptit aina unohtuu..).

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...