lauantai 17. tammikuuta 2009

Dhal-linssimuhennos ja tandoorikana



Ostin joskus Tallinnasta hetken mielijohteesta Nomun erilaisia mausteseoksia, haksahdin lähinnä tyylikkääseen purkkiin. Jotta purkeista olisi muutakin iloa kuin kaunis ulkomuoto, menin Nomun sivuille etsimään reseptejä. Löysin sieltä ihanan tandoorikanan reseptin, jota kehuskelinkin jo ensimmäisessä blokkauksessani. Kuvassa tandoorikanaa basmatiriisin, naanleivän ja iki-ihanan Dhal-linssimuhennoksen (ohje Mimosan Köksänvihosta )kanssa.

DHAL-LINSSIMUHENNOS (noin neljälle)

2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
4 dl kasvislientä
3 tl kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
ripaus chilijauhetta
mustapippuria
2 rkl öljyä

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon kurkuma, koranteri, chili ja hienonnetut sipulit. Kuullota parin minuutin ajan. Lisää huuhdotut linssit ja kasvisliemi, keittele hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta pippurilla.


Tandoorikana oli silloin jo ihan hitti, ja tarjosin sitä myöskin synttärijuhlissa. En tietenkään kirjannut reseptiä ylös ja nyt ne rontit ovat sen sivuilta jo poistaneet. Siksi jouduinkin hieman soveltamaan, kun tein tandoorikanoja salaatinlisukkeeksi.


TANDOORIKANA

400g maustamatonta broileria
inkivääriä
2 sipulia
2 dl sitruunamehua
2 dl bulgarian jugurttia
1-2 rkl Nomu tandoori-mausteseosta

Pilko kanat pieniksi suupaloiksi, laita kulhoon, kostuta sitruunamehulla (noin 1dl) kauttaaltaan ja marinoi jääkaapissa muutama tunti. Tee sillä aikaa marinadi: laita sipuli, inkivääri, bulgarian jugurtti, mausteseos ja noin desi sitruunamehua kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Kumoa marinadi kanojen päälle, sekoita huolella ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Paista uunipellillä parissa sadassa asteessa kanat kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...