sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Pikkuherkkuja

Olen viime aikoina kääntynyt enemmän ja enemmän tapas- ja mezetarjoilujen ystäväksi. Kun kokoaa pöydän täyteen pieniä herkkuja, löytyy aina kaikille syöjille jotain. Pikkuherkut on myös nopea usein myös nopeita valmistaa. Tänään lounaspöytämme koostuu savukalasta, vihreästä salaatista, marinoidusta fetasta, kapriksista, oliiveista, lohkoperunoista, tonnikalatahnasta, marinoiduista pavuista sekä espanjalaisesta munakkaasta.

TONNIKALATAHNA

maustamatonta paksua jugurttia (yleensä käytän turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia)
vaalea tonnikalaa
pieniä kapriksia
keitettyä kananmunaa
limesuolaa
pippuria

Pilko kananmunat pieniksi, sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki. Toimii hyvin esim. salaatin päällä tai tapaspöydän lisäkkeenä.





ESPANJALAINEN MUNAKAS

keitettyjä perunoita pieniksi kuutioiksi paloiteltuna
1-2 isoa sipulia pilkottuna
kinkkusuikaleita
6 raakaa kananmunaa kevyesti vatkattuna
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Paista perunoita, sipulia ja kinkkusuikaleita hetki pannulla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää suola sekä pippuri. Kaada seos pannulle perunaseoksen päälle. Sekoita kevyesti. Kypsennä miedolla lämmöllä. Paista munakas molemmilta puolilta, kumoa munakas lautasen avulla. Paista toinen puoli ja valuta tarjoilulautaselle. Munakkaan voit tarjota sekä kylmänä että lämpöisenä.

MARINOIDUT PAVUT

tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tl jeeraaa
1 tl kanelia
cayennepippuria
½-1 dl tuoretta korianteria

Kaada pavut kastikkeineen kattilaan, lisää mausteet ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää silputtu korianteri ja sekoita. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...