tiistai 23. joulukuuta 2008

Kalkkunarulla korvaa kinkun

Jouluvalmistelut alkavat viimein olla loppusuoralla. Eilen leivottiin viimeinen erä pipareita, tänään vuorossa on bataattilaatikoiden ja kalkkunarullan paistoa. Kinkkua tosiaan löytyy tänä vuonna joulupöydästä vain muutaman irtosiivun verran, sillä löysin Maku-sivuilta herkulliselta kuulostavan kalkkunarullan reseptin. Kalkkunan kanssa pöytään pääsevät kalat (graavia ja savukalaa), porkkanalaatikko, bataattilaatikko, lanttulaatikko, basilikarisotto sekä salaatit. Kahvin ja glögin kanssa tarjolla on klassisesti pipareita, torttuja ja konvehteja, illan tunteina herkutellaan viinillä ja juustoilla.


KALKKUNARULLA PARMESAANIKUORRUTUKSELLA

6 annosta

2 l vettä
1 (noin 1 kg) kalkkunafileerulla
Kuorrutus
3 rkl sinappia
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Kiehauta vesi kattilassa ja nosta kalkkuna kattilaan vakuumipakkauksessaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65– 70 °C. Poista pakkaus ja anna rullan jäähtyä hetki. Sivele sinappi ja ripottele parmesaaniraaste kalkkunan pintaan. Kuorruta uunissa 250 asteessa 5–10 minuutin ajan. Leikkaa kalkkunarulla viipaleiksi. Tarjoa basilikarisoton ja höyrytettyjen kasvisten kanssa. Voit keittää kalkkunan edellisenä päivänä ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.


BASILIKARISOTTO

noin 6 annosta

7–9 dl kanalientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä tai pullomargariinia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1–2 ruukkua basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 tl mustapippuria

Kuumenna kanaliemi kattilassa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua laakeassa paistokasarissa rasvassa. Lisää riisit kasariin ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää viini. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää pari desiä kuumaa kanalientä. Sekoittele. Lisää lientä pikkuhiljaa kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä napakkaa pureskeltaessa. Soseuta basilikanlehdet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy ja suola. Sekoita basilikaöljy ja parmesaanijuusto risoton joukkoon. Mausta pippurilla. Koristele risotto basilikanlehdillä. Tarjoa sellaisenaan tai kuorrutetun kalkkunarullan kanssa.


Herkullista Joulunaikaa kaikille!

1 kommentti:

  1. Pakko kommentoida tuota risottoa. Muuten se maistui oikein makoisalta, mitä nyt nakkasin vähän liikaa suolaa, mutta viini jotenkin maistui liikaa läpi. Eli jatkossa teen risoton ilman viiniä tai huomattavasti vähäisemmällä määrällä. Tai voihan se olla, että viini oli jotenkin risottoon sopimatonta.

    Laura

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...